maandag 23 november 2020

Wat mag je als je 13 bent

Er zijn ook regels voor welke bijbaantjes je als 13- of 14-jarige wel en niet mag doen. Wat wel mag is folders en huis-aan-huisbladen bezorgen. Hier vind je meer informatie over wat kan en mag. Er zijn behoorlijk wat manieren waarop je door klusjes te doen extra geld kunt verdienen, zoals door hulp aan te bieden bij. Maar je moet ook genoeg rust krijgen.


Schoolprestaties en tijd voor sport of hobbys mogen niet onder een bijbaantje lijden. Je mag een dancing of caf binnengaan en een pint drinken, maar geen sterke drank. Wanneer je jaar bent wil je wellicht wat geld gaan verdienen.

Wat mag je als je bent

Je kunt je ouders helpen als zij bijvoorbeeld een winkel of een boerderij aan huis hebben. Er zijn echter wel regels aan verbonden. Ook mag je helpen bij licht, niet-industrieel werk. Wat klusjes doen of een klein bijbaantje is vaak een goed leermoment.


Je mag jouw zetel innemen als je verkozen bent voor de gemeenteraa Provinciale Staten, Eerste of Tweede Kamer. Werk dat kinderen van en jaar mogen doen Als je of jaar bent, mag.

Geld verdienen als je bent. Je mag zelf een bedrag van je. Zoals helpen bij het vakken vullen in een winkel. Een aantal werkzaamheden is verboden als je of jaar bent. Een bijbaantje dat niet moeilijk is, waarbij je lekker buiten bent en waarmee je goed bijverdient.


Wel zijn er strenge regels voor het aantal uren dat je per dag mag werken. Dus je mag nu in principe alles wat volwassenen mogen, zoals: Je hebt stemrecht en mag dus stemmen bij de verkiezingen. Je kunt folders en weekbladen bezorgen bij jou in de buurt. hoeveel mag ik wegen als ik jaar ben en ben?

Broodjes bestellen in Amsterdam Uber Eats

Let op je mag je al vanaf jaar verkiesbaar stellen. En je mag niet te zwaar werk doen. Als of 14-jarige is het leuk om je eigen geld te verdienen. In vakantieweken mag je langer werken dan wanneer je naar school moet.


Je mag naar films kijken die Kinderen niet toegelaten zijn. Dit kun je doen door een bijbaantje te nemen. Je bent meerderjarig en volwassen voor de wet. In principe mag je werken zodra je jaar bent.



Welk werk mag je doen als je jaar bent, zodat je toch lekker kunt bijverdienen? Nou het ligt eraan hoeveel je weegt, ik heb namelijk een normaal gewicht van ongeveer kilo. Als je of jaar bent, mag je alleen klusjes doen. Zo mag je met veertien jaar niet elk soort werk verrichten. Welk werk mag je doen als je jaar bent?


Je mag seks hebben met je lief als die ook minstens jaar is. Zo doe je al wat werkervaring op en verdien je wat bij, zodat je kunt sparen voor die nieuwe game of dat. Het is moeilijk om geld te verdienen als je bent, maar het is niet onmogelijk.


Als je jaar bent, mag je ook klusjes doen voor mensen die je kent. En regels voor het aantal uur per week. Als je of bent, moet je je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.