maandag 27 april 2020

Samenvatten oefenen brugklas

Lees de tekst orinterendglobaal door en stel vast wat het onderwerp is. Klik boven op de balk op een onderwerp waarmee je wilt oefenen en maak jouw Nederlands steeds beter. Omdat je van samenvatten direct leert n de hoofdzaken overzichtelijk bij elkaar hebt. Maak de samenvatting niet te kort anders mis je misschien belangrijke informatie.


Een hulpmiddel bij het maken van een samenvatting of schema zijn de vijf W-vragen: wie, wat, waar, waarom, wanneer. Opmerkingen of suggesties voor verbetering (ik maak heel soms een foutje stuur een naar. Deze inhoud is intellectueel eigendom van ExtraNederlands. Ik leer in beelden Markeer hoofdzaken in een markerstift.


Het samenvatten zorgt er ook voor dat je de stof actief leert beheersen zodat je de stof begrijpt en deze ook kunt toepassen in andere situaties. Vat per alinea in eigen woorden samen wat je hebt gelezen. Om een samenvatting te maken heb je nodig: schrijfpapier (Aof groter) en een pen.

Samenvatten oefenen brugklas

Vaak staan deze aan het begin of het eind van de alinea. Vaklokaal Studiebegeleiding Oefeningen Neem contact op met de lokaalbeheerder. Het maken van een samenvatting kan gezien worden als een actieve vorm van studeren. Begrijp waar de tekst over gaat voordat je begint met samenvatten. Doordat je voor het maken van een samenvatting de tekst intensief en doelgericht moet lezen kan je direct nagaan of je de inhoud van de leerstof goed begrijpt.


Bepaal de hoofdgedachte (wat wordt er over het onderwerp gezegd?) en tekstsoort (uiteenzetting, beschouwing of betoog). Ga op zoek naar de belangrijkste zinnen of delen van de tekst.

Vaklokaal Studiebegeleiding Oefeningen

Hoe maak je een goede samenvatting? - Ik leer in beelden

Zoek vooral naar zinnen die de alinea samenvatten. Gebruik door derden is alleen toegestaan ter ondersteuning van (de lessen in) het vak Nederlands in het basis- en voortgezet onderwijs. Welkom op de website van Oefenen met Nederlands.


In plaats van te onderschrepen kun je ook een schema tekenen om de structuur van de tekst weer te geven. Digischool verzorgt online lesmateriaal voor leerlingen en docenten. Je kunt (educatieve) bronnen op het internet eenvoudiger en effectiever gebruiken als je ze verzamelt, ordent en deelt met Yurls. Aan de andere kant neemt hun startsalaris vrijwel niet toe, terwijl dit voor de afgelopen twee afstudeercohorten wel het geval was. Beroepen in het MBO - bekijkjetoekomstnu Over Bekijk je toekomst nu.


About Canvas is a modern educational platform that supports a deep focus on teaching and learning. De Mannaz school speelt in op een actueel probleem en grijpt dit aan om zijn onderwijssysteem vorm te geven. De betekenis van het woord heiden is afhankelijk van het perspectief van degene (de gelovige) die het bezigt. Greet van den Berg (KANTLIJN ) coacht zzpers, kunstenaars, ggz-clinten en hoogbegaafden. Jun 2 20Wij waren aanwezig bij de eerste editie van Sail op Scheveningen en hebben meegevaren met de Tall Ship Gulden Leeuw uit Nederland en we hebben ons behoorlijk vermaakt.


Werkwijze, aanmelding, tarief en vergoeding bij psycholoog Petra van der Heiden Verwijzing huisarts niet nodig. .uk, one of the most popular free dating sites in the UK. Delivery-vacatures in Eindhoven - november 20Delivery vacatures in Eindhoven. Denk bijvoorbeeld aan minimaal vwo voor de universiteit, of een bepaald profiel met specifieke vakken. Deze lage resolutie heeft een desastreus effect op de beeldkwaliteit. Elke update voor onze Facebook-app bevat verbeteringen voor de snelheid en betrouwbaarheid.



Het Creatieve Bureau gaat uit van het mobile first principe. Het importeren van je contacten uit is een redelijk eenvoudig proces, nu CardDAV heeft gentroduceerd waarmee je de contacten op je i kunt synchroniseren met je contacten in. In this guide you are going to learn how to install Nodejs, MongoDB, at and configure Nginx as a reverse proxy for your installation and finally we will secure the installation using LetsEncrypt SSL.


Joden van vr Christus zijn niet echt heidenen, maar het zijn ook geen niet-Christenen. Jouw online Shopify webshop bevat een ingebouwde winkelwagen voor mobiele commerce. Lees de cookieverklaring en bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie. Lidl - Openingstijden Lidl Amp restraat Lidl Amp restraat.


Openingstijden van Start People in Amsterdam Zuidoost Start People openingstijden. Parkeergarage Bijenkorf (La Vie) Utrecht - Parkeren in de Stad Parkeren in parkeergarage bij de Bijenkorf (La Vie) Utrecht? Parkeergarages Utrecht - Centrum Parkeren Parkeergarages in Utrecht zijn goedkoper dan parkeren op straat.


Runs SUBWAY restaurants all over Iceland. U kunt een persoonlijke afspraak met Timing maken om de mogelijkheden te bespreken, maar u kunt ook zonder afspraak binnenlopen bij n van de vestigingen. Van MBO tot WO niveau en bij de meest uiteenlopende MKB bedrijven.


Van sportieve petten tot cozy wollen caps voor in de winter. Vergelijk simlockvrij - los toestel aanbieding en kies de laagste prijs. Volg dan de opleiding Pedicure Versneld Niveau met erkend branchediploma.


Wat echter niet iedereen weet is dat foto s bij het versturen via WhatsApp verkleind worden, waarbij kwaliteit verloren gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.